كُلُّ مَعْرُوفٍ صَدَقَةٌ
0216 614 04 61

Yüreklere Su Serpiyoruz

Yüreklere Su Serpiyoruz

Dünya nüfusunun yaklaşık 1/10'u olan 700 milyon insan temiz suya erişemiyor. Yokluk, kuraklık, kirlilik, hızlı nüfus artışı, küresel ısınma kaynaklı yağış azlığı, hızlı ve aşırı tüketim gibi nedenler temiz su kaynaklarının ömrünü kısaltıyor. Temiz suyun kullanılamamasının neden olduğu katarakt, kolera, ishal, tifo gibi hastalıklardan dolayı her yıl 350 binden fazla çocuk yaşamını yitirmektedir.

 

 

 

Sadakataşı Derneği olarak kalıcı projeler kapsamında imkansızlıkların hüküm sürdüğü topraklarda ve temiz içme suyuna hasret kalmış ülkelerde su kuyusu projesiyle kardeşlerimizin yüreğine su serpiyoruz.

Bağışçılarımızdan aldığımız destek ile açtığımız su kuyuları, zor şartlar altında yaşayan ve temiz içme suyu bulamayan İnsanların en temel ihtiyacını karşılamış oluyor.

Somali: İç savaşların gölgesindeki Somali'de, sağlık ve susuzluk gibi problemler yaşanmakta. Bu problemlerin başlıca nedenleri; kuraklık, açlık, sefalet, toprak verimsizliği ve özellikle iklim değişikliğidir. Somali'de her 10 çocuğun sekizi, temiz suya ulaşamamadan kaynaklanan ishal, tifo, kolera gibi hastalıklara yakalanmaktadır. İnsanların su ihtiyacını karşılamak ve salgın hastalıkların önüne geçebilmek için su kuyusu projelerimizi hayata geçiriyoruz.

Sadakataşı Derneği olarak Somali halkının en büyük problemi olan su sorunun çözümü için bu yıl içerisinde 24 su kuyusu açılışı gerçekleştirdik.

Bangladeş: Bangladeş dünyanın en gelişmemiş ülkeler arasında yer alıyor. 180 milyon nüfusa sahip olan ülke ekonomik kaynakların yetersizliği nedeni ile yoksulluk yaşamaktadır. Özellikle Arakanlı Mülteci'lerin yaşadığı kamplarda şartlar daha da ağır bir şekilde göze çarpmaktadır. Yer üstü sularının kirli olmasından dolayı tulumba ve şadırvan mültecilerin her türlü ihtiyaçlarının karşılanması bakımından hayati öneme sahiptir.

Çad: Çad dünyanın en kurak ülkelerinden birisidir. Başkent N'djamena'nın çok sınırlı bir kısmı dışında su şebekesi bulunmamaktadır. Birçok köy su ihtiyacını çevre bölgelerden hayvanlarla taşıyarak karşılamaktadır. Ülkenin kuzeyi özellikle yaz aylarında yaşadığı kuraklık sebebiyle su temininde sorun yaşamaktadır. Bölgede açılan su kuyuları ile birlikte insanların gündelik yaşamını idame ettirmesi için gerekli olan su ve karşılanmaktadır.

Sri Lanka: Güney Asya ülkesi Sri Lanka'da azınlıkta olan Müslümanlar yılın çoğu zamanı temel ihtiyaçlarını karşılayacak suyu bulamamaktadır. Ülke yeterince yağış almasına rağmen yer üstü sularının kirliliği, altyapı sorunu ve durağan sular sebebiyle Sri Lanka'nın birçok noktasında açtığımız kuyular bu mazlum kardeşlerimize unutulmadıklarını hatırlatmaktadır.

Sri Lanka'da bu yıl içerisinde açtığımız 46 su kuyusu, Müslüman kardeşlerimize unutulmadıklarını hatırlatmakta

Kenya: Somali'nin komşusu olan Kenya'da da birkaç yıl arayla kuraklıklar yaşanmakta. Birçok çocuk su yetersizliğinden hayata gözlerini yummaktadır. Su şebekeleri ülkede zayıf durumda olmasından dolayı halk su temini konusunda sorun yaşamaktadır. Temel ekonomik uğraş olan tarım ve hayvancılık düzensiz yağışlar ve kuraklık nedeniyle darbe almakta. Kenya'da açtığımız kuyular özellikle kuraklık zamanlarında insan hayatı kurtarmaktadır.

Tanzanya: Afrika'nın doğusunda bulunan Tanzanya'da alt yapı ve ekonomik şartlar temiz suya ulaşmayı zorlaştırmaktadır. Bazı bölgelerinde hiç temiz veya arıtılmış suyun bulunmadığı ülkede insanlar kilometrelerce yürüyerek suya ulaşabilmektedir. Tarım için uygun iklime sahip olan ülkede su kaynaklarının yetersizliğinden dolayı kuyular hayati öneme sahip durumda.

Hindistan

Güney Asya'da bulunan Hindistan'ın özellikle güney eyaletlerinde son 20 yılın en büyük kuraklığı yaşanıyor. Ülke nüfusunun %25'i yani yaklaşık 350 milyon kişi aşırı kuraklıktan etkilenmiş durumda. Muson ikliminin hâkim olduğu Hindistan, yılın birkaç ayı yağış alırken geriye kalan dönemlerde yağış yok denecek kadar azdır. Kırsal kesimlerde ve ülkenin güney bölgelerinde açılan su kuyuları halkın günlük yaşamı için son derecek önemli.

BURKİNA FASO

Tropikal iklime sahip olan Burkina Faso, dünyanın en fakir ülkelerinden birisi durumunda. Ülkede kurak ve yağmurlu iki mevsim yaşanmakta. Halkın çoğunun yaşadı kırsal kesimde su emini kuyulardan karşılanmaktadır. Ekonomik şartların zayıf olması sebebiyle su kuyusu açılamamakta ve açılabilecek olan kuyular da zor şartlarda açılmaktadır. Ülkedeki insanların içtikleri su, çeşitli hastalıklara yol açan bir vahadan sağlanmakta ve bazen suya ulaşmak için kilometrelerce yol gitmek gerekmektedir.

 

 

 

 

 

شارك :

تاريخي 06 يُولْيُو 2018

نشر ثفاقة "احجار الصدقة" التراثية، القيام بمشاريع دائمة للأيتام والفقراء والمساكين، حفر آبار مياه صالحة للشرب في مناطق تسود فيها الجفاف وتنتشر فيها المياه العكرة بسبب البنى التحتية هناك، الاعتناء بالأيتام الذين فقدوا عائلاتهم بسبب الأوبئة والكوارث الطبيعية والحروب وإنشاء موقع الكتروني يتعلق بالتعاليم الدينية.

تابع
معلومات وسائل التواصل
معلومات التواصل
  • Kısıklı Mahallesi. Ferah Caddesi. Numara : 6/B Uskudar / ISTANBUL / TURKEY
  • +90 216 614 04 61
  • sadakatasi@sadakatasi.org.tr

جميع الحقوق محفوظة

Design by Tuşsesleri.